Published On: juni 25, 2022309 words1,5 min read

Kobber er mest kjent som et edelt metall, det er knyttet til blant annet gull og sølv, som begge er betydelig dyrere men for de fleste også mye penere, men er edle metaller som gull, sølv og spesielt kobber kun brukbare til smykker eller har de andre funksjonene og effektivitetene som vi i Skandinavia ikke har fått med oss? I denne artikkelen skal vi gå i dybden med fordelene ved å lagre og drikke vann fra kobberbeholdere og kopper.

Kobber i den yogiske kultur

I den yogiske kulturen har det lenge vært en del av en sunn livsstil å drikke vann fra kobberkar. Kobber er en essensiell mineral som er nødvendig for mange kroppsfunksjoner, inkludert produksjon av kollagen, absorpsjon av jern og immunforsvar. Men i tillegg til de helsemessige fordelene, er det også en dypere filosofisk betydning forbundet med å drikke vann fra kobber i yogisk kultur.

Ifølge ayurvedisk medisin kan kobber hjelpe med å opprettholde en balanse i kroppens tre doshas – vata, pitta og kapha. Doshas refererer til de tre energiene som styrer kroppens funksjoner, og når de er i balanse, skaper det en sunn tilstand av kropp og sinn. Kobber antas å ha en positiv effekt på alle tre doshas og kan derfor hjelpe med å opprettholde en sunn balanse i kroppen.

I tillegg anses kobber i yogisk kultur som et materiale med åndelig betydning. Kobber sies å ha en positiv effekt på kroppens chakraer og energisentre. Det antas også å være et symbol på vennlighet og kjærlighet og kan hjelpe med å øke positive vibrasjoner i kroppen og sinnet.

Det er viktig å merke seg at det er forskning som viser at overdreven inntak av kobber kan være skadelig for helsen. Derfor bør man ikke drikke store mengder vann fra kobberkar, men heller bruke det som en del av en sunn livsstil i moderasjon.

Leave your comment

Related posts